E-Logistics

Veel bedrijven dachten aanvankelijk dat E-logistics wel vanuit de bestaande situatie en locaties was uit te voeren. Ze verkeken zich op de handlingskosten. Webwinkel leveringen vereisen een heel andere logistiek.

Uitdagingen

Een doos vervoeren met 36 potjes is natuurlijk iets geheel anders dan 36 keer één potje transporteren. Daarnaast beslaat dan de logistiek ineens een veelvoud van de omzet. Inmiddels wordt er beter over de processen nagedacht, zijn er aparte locaties voor E-logistics of wordt de logistiek uitbesteed. Als ketenpartner wil je de benodigde data via je eigen platform kunnen ontvangen en niet telkens opnieuw bij allerlei verschillende platforms moeten aansluiten met alle onderhandelingen en technische uitdagingen die daarbij komen kijken. Omdat je ook graag informatie wilt hebben over de status van jouw pallet in Dubai, of een pakket in Australië.

Data uitwisseling

Dit betekent dat er ook slimme data-uitwisseling moet kunnen plaatsvinden met (inter)nationale platforms. Wij kunnen u daarbij helpen en in adviseren.
E-logistics zorgen ervoor dat u als klant continu in contact staat met de logistiek dienstverlener. Juist wanneer de logistiek zo hoog op uw lijst staat is een vlekkeloze communicatie essentieel en dienen informatiestromen optimaal op elkaar te zijn afgestemd. Ter ondersteuning van deze communicatie dienen onze functionele IT-oplossingen.

Opletten

Via e-commerce komt de logistiek in contact met de eindklant en beïnvloeden de logistieke prestaties dus rechtstreeks de reputatie van uw bedrijf.

Interesse?

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.